22.02.24 

ImageВелика Британія інвестує щонайменше 4,5 мільярда фунтів стерлінгів у безпілотники для збройних сил країни, взявши за приклад досвід використання дронів в Україні.

Про це повідомляється на сайті британського уряду.

У заяві йдеться, що оборонна стратегія Великої Британії щодо безпілотників розроблена "на основі уроків, засвоєних в Україні". Вона дозволить задіяти інноваційні можливості у всій оборонній сфері країни, зазначили у британському уряді.

Зазначається також, що першочерговим завданням залишається успішна реалізація українсько-британської ініціативи з постачання в Україну 4000 безпілотників.

"Конфлікт в Україні став інкубатором для нових способів ведення війни, і ми повинні вивчити та застосувати ці уроки, отримані у тяжких боях. Здатність швидко розробляти і модернізувати системи без екіпажу стане ключовим фактором для отримання переваги на полі бою, і ми маємо скористатися цією можливістю, аби розвивати і підтримувати такі навички і спроможності у Великій Британії", – Джеймс Картлідж міністр оборонних закупівель Сполученого Королівства Джеймс Картлідж.

В уряді Британії додали, що з 2,5 мільярда фунтів стерлінгів, які будуть витрачені на підтримку України в наступному фінансовому році, понад 200 мільйонів фунтів стерлінгів спрямують на постачання Україні безпілотних систем.

Як повідомлялось раніш, Велика Британія поставить Україні тисячі БПЛА у межах свого пакета допомоги вартістю 200 млн фунтів.