02.03.24 

ImageПрем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте пообіцяв неминуче покарання російським військовим злочинцям за збиття цивільного літака MH-17 у 2014 році.

Про це Рютте заявив в Харкові під час підписання безпекової угоди з президентом України Володимиром Зеленським.

"Рани від 17 липня 2014 року досі не загоїлися. Ми об'єднані з українцями у нашій скорботі, бо українці також зараз втрачають своїх рідних. Трагедія MH-17 зміцнила наш зв'язок з вами. Ми активно працюємо для того, щоб усі винні у військових злочинах опинилися у трибуналі в Гаазі. Мир та справедливість повинні перемогти", - сказав Рютте.

Як додав президент Зеленський, місто Харків спеціально було обрано для підписання Угоди про безпекові гарантії із Нідерландами, адже саме звідси голландці отримували тіла родичів, загиблих під час катастрофи МН-17 10 років тому.

"Ми разом сьогодні у Харкові. Це символічно. Саме з Харкова у 2014 році повертали тіла загиблих MH-17, більшість із яких була громадянами Нідерландів. Тоді загинули цілі сім'ї. Як зараз вмирають українці. Терор не знає кордонів, тому важливо йому разом протистояти", - сказав президент України.

Джерело УНІАН