29.04.24 

ImageРосія почала будувати новий аеродром у районі селища Олексіївка у Білгородській області.

Про це повідомляє OSINT-дослідник RedIntelPanda.

Ще в липні 2023 року до місця майбутнього будівництва аеродрому було прокладено дорогу. Протягом наступних місяців до початку зими було фактично завершено грейдування майбутньої злітно-посадкової смуги. Місце будівництва знаходиться за координатами: 50.6612, 38.5694.

Image 

Після зими у РФ продовжили будівництво. Станом на 27 квітня триває влаштування базового шару або власне мощення на злітно-посадковій смузі. Роботи стартували приблизно на початку квітня. Довжина смуги дорівнює приблизно 1800 метрів. Цього вистачає для різних типів літаків.

Олексіївка знаходиться у межах забороненої зони польотів для цивільних літаків, яку створили під час повномасштабного вторгнення до України. Тому очевидно, що аеродром будують для військових цілей, до того ж OSINT-ер не знайшов свідчень у російських медіа про будівництво інфраструктури для цивільного аеропорту.

ЗС РФ може використовувати аеродром для гелікоптерів, а довжини смуги вистачить і для прийому літака типу Ан-26, Ан-72 або штурмовиків Су-25.

Окупанти вже використовують Олексіївку як хаб для зберігання та транспортування пального, мають залізничну гілку, яка зможе забезпечити роботу аеродрому. Також там є цех з озброєння бойових машин.