01.05.24 

ImageТалліннський аеропорт продовжить роботу за розкладом, незважаючи на збої в роботі GPS, через які авіакомпанія Finnair призупинила польоти до Тарту, запевнив у середу Департамент транспорту Естонії.

"Повітряний простір Естонії контролюється, і він безпечний - рейси виконуються за розкладом. Міжнародні польоти також здійснюється в контрольованому повітряному просторі, і підтримуються додатковою мережею DME - альтернативною навігаційною системою, яка замінює GPS", - йдеться в прес-релізі Департаменту транспорту.

"Підтверджуємо, що міжнародні рейси до Таллінна і з Таллінна, як і раніше, здійснюються. Перешкоди в сигналах GPS не заважають і не впливають на роботу Талліннського аеропорту: по-перше, це контрольований повітряний простір, а по-друге, крім системи GPS можна використовувати і інші альтернативні засоби навігації", - додали у відомстві.

В останні дні збої в роботі GPS в Естонії, через які літак із Гельсінкі не зміг приземлитися в аеропорту Тарту, стали предметом пильної уваги ЗМІ.

"У Тарту призупинила польоти тільки авіакомпанія Finnair, яка виконувала один маршрут, сам аеропорт відкритий для руху. Тимчасова ситуація, що виникла в Тарту, жодним чином не впливає на роботу аеропорту Таллінна", - підкреслили у відомстві.

Джерело err.ee