09.05.24 

ImageХмельницький міськрайонний суд арештував навчальний літак Aero AT-3 R100, який належить ТОВ "Льотна школа Кондор" у рамках провадження про порушення правил польотів.

У ухвалі суду йдеться про те, що 10.04.2024, близько 08:00 години, на території Хмельницького аеропорту, під час навчально-тренувального польоту через технічну несправність панелі приладів літака було здійснено аварійну посадку поза межами злітно-посадкової смуги

Під час контакту шасі із рихлим ґрунтом навчальний літак моделі "Aero AT-3 R100" UR-CSB, що належить ТОВ "Льотна школа Кондор", під керуванням пілота-інструктора та учня авіашколи перекинувся.

Внаслідок пригоди інструктор отримав тілесні ушкодження у вигляді перелому кісток носу, перелому лицьової частини черепа, крововиливу головного мозку, ретробульбарної гематоми з права. Останнього госпіталізовано у відділення невідкладних станів КНП "Хмельницька обласна лікарня".

Наразі слідство вилучило медичну картку інструктора, який 9 днів пролежав у нейрохірургічному відділенні. 

Кримінальне правопорушення 10.04.2024 зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Суддя постановив накласти арешт, з тимчасовим позбавленням права відчуження, розпорядження та користування, на повітряне судно "Aero АT-3 R100".