16.03.22 

ImageСупутниковий знімок, отриманий виданням The War Zone від Planet Labs, підтверджує, що українські війська пошкодили та знищили низку російських гелікоптерів, а також завдали інших пошкоджень у аеропорту Чорнобаївка біля Херсону.

Це вже другий великий український удар по цієї базі за останні дні.

Зображення, частини якого показано нижче, було зроблено 15 березня 2022 року о 13:35 за місцевим часом. На одному добре видно кілька великих джерел вогню, включно із кількома палаючими вертольотами та основними перонами бази. Густий чорний дим, що виходить з різних точок, цілком міг приховати додаткові пошкодження за межами того, що легко видно. Схоже, що під шлейфом диму горять інші пожежі, що вказує на те, що основна інфраструктура на базі також була пошкоджена або знищена.

Image 

В інших місцях навколо аеродрому видно знищені гелікоптери, як можна побачити нижче у північно-західній зоні посадкових майданчиків об’єкта. Однак жоден з них, схоже, активно не горить, і деякі з цих втрат є результатом попередніх атак.

Image

Ви можете переглянути повне супутникове зображення високої роздільної здатності, отримане The War Zone, натиснувши тут

Пізніше з'ясувалось, що втрати ворога ще більші.

Image 

Повідомлення про те, що українські війська застосували невстановлену зброю для удару по авіабазі Херсон, яка розташована разом із міжнародним аеропортом Херсон, почали з’являтися в соцмережах раніше у вівторок. У мережі також поширюються фотографії та відео, на яких видно великий шлейф чорного диму. Дані теплових карт, які зазвичай використовуються для відстеження лісових пожеж, вже вказували на те, що на аеродромі виникла низка значних пожеж.

Джерело thedrive