27.05.22 

ImageСлужба безпеки України завадила росії обійти раніше запроваджені санкції щодо ремонту транспортних літаків типу "Ан".

Спецслужба встановила, що рф зареєструвала фірму-"прокладку" в одній із країн Близького Сходу, яка нібито не має стосунку до москви, повідомляє прес-служба СБУ.

За словами спецслужби, це дозволило б окупантам цілком "легально" обслуговувати важкі транспортні літаки по всьому світу. Втім, завдяки роботі СБУ на випередження, профільні українські відомства скасували дію сертифікату техобслуговування для іноземного "посередника" країни-агресора.

Відтепер рф не зможе ремонтувати свої вантажні літаки, вироблені за ліцензію ДП "Антонов", у жодній країні. 

Це суттєво вдарить по логістиці окупантів, оскільки вони використовували понад десять важких суден типу "Ан-124" для перевезення особового складу і важкої броньованої техніки в ході повномасштабного вторгнення на територію України.

Про яку компанію йде річ - не повідомляється, але на сайті ДАСУ зїявився приказ про Про призупинення Сертифіката схвалення № UA.145.0552 VOLGA-DNEPR GULF (UAE) FZC.

Згідно документу, призупиняється Сертифікат схвалення організації з технічного обслуговування VOLGA-DNEPR GULF (UAE) FZC № UA.145.0552 з дати підписання наказу.