05.06.22 

ImageВ аеропорту в Гостомелі відбуваються слідчі дії. Зокрема досліджують ураження літака АН-225 "Мрія".

Про це розповів пілот Дмитро Антонов у своєму відеоблозі, повідомляє Мілітарний.

Він повідомив, що літак залишається на території аеродрому. Правоохоронці досліджують зокрема носову частину літака, які сильно пошкоджена.

Про утилізацію літака наразі не йдеться.

“Носова частина потрібна для слідства, тому нічого з нею поки робити не будуть, вона буде знаходитися в закритому ангарі в закритому місці“, – сказав Дмитро Антонов.

Питання чи будуть утилізовувати “Мрію” з’явилося після публікації відео на якому переміщують носову частину літака.

Також Дмитро Антонов повідомив, що з іншої частини літака будуть демонтуватися  – двигуни, стійки шасі, і можливо хвостова частина.

Щодо інших літаків, які залишилися в Гостомелі пілот повідомив, що Ан-74 та Ан-26 – зруйновані. А от Ан-22 та Ан-124 "Руслан" – пошкоджені. Щодо їх відновлення пілот сказав:

"Я вважаю, що "Руслан" буде відновлено, Ан-28 – буде відновлено. Ан-22 можливо також буде відновлено, але він сильно постраждав".

На думку пілота відновлення неможливе, оскільки літак сильно пошкоджено і відбудувати його вже не можна. А от ідею з сувенірами підтримав.

"Питання про сувеніри чи іншу долю цієї машини ми очікуємо десь в близькому майбутньому. Керівництво ДП "Антонов" вирішує це питання. Дуже цікаво – сувеніри. Ці гроші будуть працювати – великі вони чи маленькі, і якщо займатися такими справами у різних напрямках – ми можемо зібрати необхідну суму для відновлення "Мрії" (йдеться про недобудований літак Ан-225, – ред.)“, – сказав Антонов.

Він додав, що наразі Україна може виготовити деякі деталі для Ан-225, але основні комплектуючі необхідно купувати в усьому світі. Зокрема співпрацювати з найбільшими авіабудівниками такими як Airbus та Boeing.