29.06.23 

ImageВищий антикорупційний суд дозволив конфіскувати активи російського ПАТ "Авіаційний комплекс ім. С.В. Ільюшина", розташованого на території України. 

"ВАКС застосував санкцію у вигляді стягнення активів з Публічного акціонерного товариства «Авіаційний комплекс ім. С.В. Ільюшина», зокрема, мова йде про продукцію, передану останнім Державному підприємству "АНТОНОВ" в рамках участі в програмі ресурсних випробувань типової конструкції пасажирського літака Ан-140-100 за договором 2010 року вартістю 4 022 614,46 доларів США.

Апеляційна скарга може бути подана до Апеляційної палати ВАКС упродовж 5 днів з дня проголошення рішення", -повідомила пресслужба суду.

Позов подало Міністерство юстиції. У справі також були залучені як треті особи Публічне акціонерне товариство "Об'єднана авіабудівельна корпорація" та державна корпорація зі сприяння розробці, виробництву та експорту високотехнологічної промислової продукції "Ростех".

Нагадаємо. Ан-140-100 - регіональний літак, призначений замінити наймасовіший літак часів СРСР - Ан-24. Російсько-український проєкт  був зупинений у зв’язку з російською агресією та відмовою від комплектуючих з росії.