31.07.23 

ImageВисновки досудового розслідування авіакатастрофи гвинтокрила у Броварах повідомлять найближчим часом. Версія диверсії не підтвердилась

Про це розповів генеральний прокурор Андрій Костін в інтерв’ю "Укрінформу ".

"Попередньо можу сказати, що версії, пов’язані з диверсією або посяганням на життя державних діячів ,не знайшли свого підтвердження. Про остаточні висновки за результатами досудового розслідування ми повідомимо найближчим часом", – заявив генпрокурор.

Генпрокурор Костін зазначив, що було чотири головні версії: замах на життя державних діячів, включаючи диверсію; збиття літака; конфлікт на борту; та помилка пілота, технічна несправність літака, неправильне планування польоту, порушення правил польоту або складні погодні умови.

Наразі розслідування проводить міжвідомча слідча група у складі головних слідчих ДБР та СБУ під керівництвом Офісу генпрокурора. 

За словами Костіна, у роботі беруть участь спеціалісти компанії Airbus Helicopters, а також фахівці з Міноборони, Нацполіції та Нацгвардії.

На сьогодні всі необхідні технічні документи зібрано, а експертизи наближаються до завершення.

"Завдяки допомозі французьких партнерів з компанії Airbus проведено дешифрування бортових самописців. На основі зібраних даних здійснено 3-D моделювання трагічного польоту", - додав Костін.

Нагадаємо. 18 січня, поблизу дитячого садочка у Броварах упав гвинтокрил, після трагедії ідентифікували 14 загиблих, серед яких - керівництво Міністерства внутрішніх справ України