28.12.23 

ImageМіністерство юстиції  подало до Вищого антикорупційного суду черговий позов про застосування санкції у виді стягнення активів в дохід держави - літаків Ан-148.

Про це повідомила прес-служба Міністерства.

Мін'юст просить застосувати санкцію, передбачену пунктом 1-1 частини 1 статті 4 ЗУ "Про санкції", до АТ "Ільюшн Фінанс Ко.". 

АТ "Ільюшн Фінанс Ко." є спеціалізованою компанією, що входить до складу державної корпорації «Ростех», та відповідає за функціональний напрямок в сфері лізингу, управління обслуговування та продажу літаків, виготовлених на російських авіаційних заводах.

До початку та під час повномасштабного вторгнення рф в Україну АТ "Ільюшн Фінанс Ко." системно співпрацює з вищим політичним керівництвом рф та бере участь в матеріально-технічному забезпеченні збройній агресії рф, а також сприяє вищому політичному керівництву рф в протидії санкційним обмеженням, які були застосовані до рф через розв’язання агресивної війни проти України, - пише Міністерство.

Предметом стягнення в дохід держави є два середньомагістральні пасажирські літаки Ан-148-100Е.

Наприкінці жовтня 2021 року українська Air Ocean Airlines, зареєстрована в Києві в серпні 2020 року, отримала в лізинг від кіпрської Cyprus Aircraft Leasing 2 (CAL2) два Ан-148-100Е, які раніше належали лізинговій компанії "Ільюшин Фінанс Ко". За даними російської лізингової компанії, у серпні 2021 року вони продали CAL2 два Ан-148, які раніше експлуатувалися авіакомпанією "Ангара". Третій борт ІФК планували продати CAL2 до кінця 2021 року.

Air Ocean Airlines – українська авіакомпанія, започаткована 16 вересня 2020 року. Авіапарк Air Ocean Airlines складався з двох літаків, кількість яких мала зрости до шести.