04.10.22 

Image4 жовтня виповнюється 1000 днів з моменту трагедії рейсу PS752 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України". 

На борту авіалайнера перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, усі вони загинули. Чотири країни звернулись до Ірану  з вимогою забезпечити справедливість у справі про збиття українського пасажирського літака.

Спільна заява Міжнародної групи з координації допомоги жертвам рейсу PS752

4 жовтня 2022 року виповнюється 1000 днів з моменту протизаконного збиття Іраном рейсу 752 (PS752) авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», в результаті якого загинули 176 невинних цивільних осіб.

Ми, міністри, які представляють Канаду, Швецію, Україну та Сполучене Королівство, стоїмо разом із родинами у скорботі у зв’язку з цією трагічною подією та вшановуємо пам’ять жертв, загиблих на борту рейсу PS752. Ми вкотре вимагаємо, щоб Іран виконав свої міжнародно-правові зобов’язання та забезпечив прозорість і справедливість у зв’язку зі своїми діями.

Продовжуючи наші зусилля з притягнення Ірану до відповідальності згідно з міжнародним правом, Координаційна група вдячна за внесок чотирьом високоповажним експертам з права: професору Паяму Ахавану, професору Гарольду Хонгджу Коу, пані Джессіці Уеллс і серу Майклу Вуду.

Вони передали свій великий досвід нашим юридичним командам, які продовжують свою сумлінну роботу у відповідь на протизаконне та кричуще збиття Іраном рейсу PS752. Ми продовжуємо бути солідарними з родинами та близькими жертв збиття рейсу PS752.