10.07.23 

ImageУгорська авіакомпанія Wizz Air публічно попросила вибачення за те, що зняла з літака в аеропорту Тель-Авіва українського ветерана з протезом.

"Просимо вибачення за викликане невдоволення щодо ситуації з пасажиром на нашому нещодавньому рейсі з Тель-Авіва до Варшави", - заявили в Твіттері Wizz Air.

У компанії зазначили, що зробили це з міркувань безпеки : екіпаж зобов’язаний переконатися, що всі пасажири готові до польоту або їх супроводжує хтось, хто їм допомагає.

"Якщо є будь-які ознаки того, що пасажир має захворювання, яке може поставити його життя під загрозу під час польоту, ми зобов’язані відмовити йому в посадці. У цьому випадку це було важке, але необхідне рішення, прийняте з огляду на безпеку пасажира. Йому надали воду, і його посадили на місце в очікуванні допомоги персоналу аеропорту", - зазначили в повідомленні.

Нагадаємо. Українського солдата-ветерана з ампутованою ногою висадили з літака Wizz Air у Тель-Авіві.  Угорська авіакомпанія зазначила, що знає про інцидент і почала перевірку.

Чоловік заявив, що не міг сидіти на своєму місці через протез. Він також сказав, що втратив ногу на війні, і він летить додому до своєї родини в Україну.