06.05.22 

Image5 травня зранку патрульні отримали орієнтування від працівників Управління СБУ у Львівській області про запуск дрона поблизу вулиці Зеленої.

Про це повідомила прес-служба ПП Львівської області.

Патрульні, маючи координати, вирушили на місце події. Там вони виявили у небі дрон. Він літав поблизу одного із заводів.

Поліцейські почали шукати і самого порушника. Вже невдовзі вони знайшли особу, яка ним керувала. Це 34-річний львів'янин. Він запевняв, що просто випробовував техніку.

Чоловіка скерували на перевірку у СБУ.

Пізніше СБУ нагадала про заборону несанкціонованого запуску безпілотних літальних апаратів

Попри постійні повідомлення в медіа, щодо заборони проведення польотів БПЛА без санкціонованого дозволу, знаходяться й ті, хто вперто це ігнорує. Спецслужба оперативно виявляє таких "спеціалістів" та проводить з ним профілактичні бесіди. Деяких з них запрошують на фільтраційні пункти та дають змогу подумати над своїми вчинками.

СБУ попереджає, всі не дозволені польоти БПЛА будуть вважатись шпигунством та диверсійною роботою на користь ворога з усіма витікаючими наслідками. За порушення вказаних вимог зловмисників буде притягнено до відповідальності за ст. 109, ст.110, ст. 111, ст.113, ст.114 Кримінального кодексу України.

Також, СБУ звертає увагу батьків на необхідність в проведенні відповідних роз’яснювальних бесід з дітьми про заборону використання цивільних БПЛА (дронів) у військовий час.