26.10.23 

ImageЗ переходом на зимовий час цими вихідними, 29 жовтня, Ризький аеропорт перейде на осінньо-зимовий розклад польотів, пропонуючи пасажирам більше ніж 75 прямих напрямків. Також очікується кілька нових маршрутів.

З початком нового сезону польотів 29 жовтня British Airways повертається до Риги після тривалої перерви, і ці рейси з’єднають Ригу з аеропортом Хітроу в Лондоні. Це сполучення важливе не лише для аеропорту, оскільки воно надасть пасажирам Ризького аеропорту нові можливості використовувати розгалужену мережу маршрутів британської авіакомпанії під час транзиту через Хітроу, але й для всієї туристичної галузі. Рейси між Ригою і Хітроу будуть здійснюватися тричі на тиждень.

4 листопада національна авіакомпанія airBaltic почне виконувати щотижневі рейси з Риги до марокканського морського курорту Агадір, а з 27 лютого до її маршрутної мережі буде додано іспанський напрямок відпочинку Аліканте з рейсами двічі на тиждень.

airBaltic запропонує своїм пасажирам найширшу мережу маршрутів з Риги – 55 прямих напрямків, а ірландська бюджетна авіакомпанія Ryanair виконуватиме рейси за 26 прямими напрямками.

Крім трьох нових напрямків, рейси до Гданська, Ніцци, Бухареста, Порту, Будапешта, Валенсії та Катанії продовжаться цього року також у зимовий сезон.

Протягом зимового сезону в аеропорту Риги працюватимуть 18 перевізників, які забезпечуватимуть пряме сполучення з 32 країнами за 77 прямими напрямками. Регулярні рейси з Ризького аеропорту виконуватимуть 12 авіакомпаній: airBaltic, Ryanair, Norwegian, Finnair, Wizz Air, Lufthansa, Aegean Airlines, Transavia, LOT, Turkish Airlines, British Airways і Uzbekistan Airways.

Зимові чартерні програми з Риги запропонують шість авіакомпаній, які здійснюють польоти в популярні сонячні місця зимового відпочинку. Серед них Skyline Express, який є новим чартерним перевізником в аеропорту Риги, розпочне рейси з Риги до єгипетського курорту Хургада у співпраці з туроператором Anex Tours.

Загальна кількість рейсів цього зимового сезону прогнозується на 14% більше, ніж в осінь/зиму 2022-2023 років.

Ризький аеропорт нагадує, що в ніч з 28 на 29 жовтня відбудеться перехід на зимовий час і стрілки годинника доведеться перевести на годину назад. Закликаємо пасажирів, рейси яких заплановані на неділю, 29 жовтня, звернути на це особливу увагу та відповідно спланувати свій приліт в аеропорт.