04.08.23 

ImageУ цьому зимовому сезоні британська авіакомпанія British Airways розпочне роботу в аеропорту Риги – рейси тричі на тиждень за маршрутом Рига-Лондон Хітроу. Прихід британської національної авіакомпанії в Ризький аеропорт надасть нові можливості як для пасажирів, так і для всієї туристичної галузі.

Авіакомпанія запустить польоти між столицями Латвії та Великої Британії 29 жовтня з вильотом по вівторках, четвергах і неділях. Рейси виконуватимуться на літаках A320 і A321, вартість квитка в обидві сторони становить від 85 євро або 1 євро + 23 500 Avios, валюта клубу лояльності British Airways. Квитки на рейси вже у продажу:

https://www.britishairways.com/travel/home/public/en_lv/.

"Ми раді, що British Airways повертається до Риги після багатьох років переговорів. Рейси з Риги до аеропорту Хітроу дуже очікуються та користуватимуться високим попитом. Вони дадуть пасажирам Ризького аеропорту нові можливості використовувати розгалужену мережу маршрутів British Airways транзитом через аеропорт Хітроу Сполучення з аеропортом Хітроу має важливе значення не тільки для аеропорту, але й для туристичної індустрії в цілому, і ми раді, що Ризьке агентство інвестицій і туризму взяло участь у переговорах і буде робити інвестиції в рекламувати Ригу як напрямок для мандрівників із Сполученого Королівства», – каже Лайла Одіня, голова правління Ризького аеропорту.

Регіональний комерційний менеджер British Airways Еміль Делібашев заявив про своє захоплення новим маршрутом: "Оскільки ми продовжуємо нашу інвестиційну програму в нові продукти, послуги та технології, ми раді запустити цей новий маршрут між Лондоном і Ригою, і ми з нетерпінням чекаю на можливість вітати клієнтів на борту з жовтня".

"Повернення British Airways є чудовим доказом конкурентоспроможності Риги як туристичного напрямку. Велика Британія є одним із найважливіших цільових ринків Риги, і прямі рейси з аеропорту Хітроу дають нам можливість залучити ширшу та заможнішу британську аудиторію. Крім того, це буде значною перевагою для Риги в переговорах з інвесторами та організаторами великих корпоративних заходів.Польоти почнуться в кінці жовтня, і Ризьке агентство інвестицій і туризму вже планує спільні маркетингові заходи з British Airways щодо Рига як місце для зимового відпочинку", – говорить Вільніс Кірсіс, заступник голови Ризької міської ради.

British Airways — національний перевізник Великої Британії, глобальна авіакомпанія з повним набором послуг, яка виконує рейси до понад 65 країн. Клієнти British Airways мають доступ до однієї з найрозгалуженіших мереж польотів як усередині країни, так і за кордоном, пропонуючи рейси до та з центральних аеропортів у зручний час, а через свою програму сталого розвитку BA Better World авіакомпанія прагне досягти нульового чистого викиду вуглецю. до 2050 року.

Раніше авіакомпанія виконувала рейси до Риги з 1997 по 2007 рік.

Зимовий сезон польотів 2023 року розпочнеться 29 жовтня з переходом на зимовий час.