19.06.23 

ImageІндекс стійкості – це інструмент стратегічного управління, заснований на міжнародно визнана методологія, яка допомагає латвійським компаніям оцінювати сталість їхньої діяльності та рівень корпоративної відповідальності.

Діамантовий статус присуджується компаніям, які постійно демонструють свої результати незмінно високі показники в екологічному, соціальному та інших аспектах стійкості.

Щоб отримати право на цю категорію, учасник Індексу сталого розвитку повинен бути в змозі підтримувати платиновий рівень принаймні п’ять років і набрати принаймні 90 % ні лише в загальній оцінці, а й у всіх п’яти розділах цієї оцінки індивідуально. Крім того, публічна інформація про ставлення заявника дооцінюються зацікавлені сторони, зокрема клієнти та співробітники.

Експерти з Індексу стійкості також зустрічаються з заявником, щоб оцінити його продуктивність на сьогоднішній день з точки зору робочого середовища, середовища, його ланцюг постачання та його інвестиції в промисловість і національний розвиток, а також як свої майбутні плани щодо покращення цієї продуктивності.

Цього року лише вісім компаній Латвії отримали діамантову категорію.

"Сталість у всіх її аспектах інтегрована в кожен робочий процес у Ризькому аеропорту, і Індекс стійкості був цінним інструментом для досягнення наших результатів бізнес-цілей, виявлення прогалин і вдосконалення різних процесів років, відколи компанія бере в ньому участь. Категорія "Діамант" є високим визнанням як для компанії в цілому, так і для наших співробітників, які зробили неоціненний внесок у наші цілі сталого розвитку. Ми налаштовані продовжувати наші зусилля, щоб продемонструвати нашу відповідність найвищі стандарти сталого розвитку в наступні роки,"- сказала Лайла Одіня, Голова правління Ризького аеропорту.

Ризький аеропорт готує свої щорічні звіти про стійкий розвиток відповідно до міжнародного стандарту Глобальної ініціативи звітності (GRI) і визначив безпеку пасажирів, безпеку та здоров'я працівників, відкритість та етичність управління, навчання, навички та розвиток, а також інфраструктуру розвитку як його найважливіші аспекти стійкості.

Ризький аеропорт бере участь в Індексі стійкості з 2011 року , як тільки в перший рік він отримав бронзову категорію. Через рік, компанія покращила свої показники до рівня Silver; з 2016 року аеропорт був серед компаній категорії Gold, а в 2019 році вперше отримав найвищу оцінку – Platinum.