10.05.24 

ImageАеропорт RIX Рига обслужив 547,2 тис. пасажирів у квітні цього року, що є першим місяцем літнього розкладу польотів 

З початку року ризьким аеропортом скористались для своїх подорожей 1,9 млн пасажирів. 

Порівняно з квітнем 2023 року кількість прямих пасажирів в аеропорту Риги зросла на три відсотки і повернулася на допандемічний рівень, навіть трохи перевищивши його. 

Зростанню сегмента прямих пасажирських перевезень сприяв широкий і різноманітний вибір маршрутів, які пропонують авіакомпанії, що працюють у Ризі, а також унікальні напрямки, до яких неможливо дістатися з інших найближчих аеропортів. 

Прямими рейсами з аеропорту Риги в квітні скористалися 442 тисячі пасажирів, а кількість транзитних і трансферних пасажирів у квітні склала 105,5 тисячі. 

За місяць аеропорт обслужив 5175 пасажирських, вантажних, технічних, ділових та інших рейсів, що на 5 % більше, ніж у квітні минулого року. З початку року кількість рейсів досягла 17,8 тис. 

Протягом цього літнього сезону в Ризькому аеропорту працюють 20 авіакомпаній, які забезпечують Латвію сполученнями з більш ніж 100 напрямками в 44 країнах світу. 

Найбільший асортимент новинок для літніх рейсів з Риги пропонує національна авіакомпанія airBaltic, яка наприкінці квітня відкрила рейси до Любляни, а в перший тиждень травня – до Тирани, Софії, Скоп’є, Кишинева та Приштини. 

З відкриттям бази Norwegian розширює свою мережу прямих рейсів із Риги цього літа, пропонуючи прямі рейси до місць відпочинку Тіват і Корфу на додаток до рейсів до Осло, Стокгольма, Копенгагена та Тронхейма.