08.08.23 

ImageРизький аеропорт завершив липень цього року рекордною кількістю пасажирів за період після пандемії: дані компанії показують, що минулого місяця 702 946 пасажирів вибрали Ризький аеропорт як аеропорт для своїх подорожей.

"Результати першого півріччя вже показали, що ми дуже близькі до рівня 2019 року за прямим пасажиропотоком і є лідерами серед балтійських столиць за відновленням пасажиропотоку. Якщо порівнювати з іншими аеропортами Північної Європи, , наші темпи відновлення також можна порівняти з Копенгагеном, Осло та Стокгольмом, де кількість пасажирів також становить приблизно 85% від рівня 2019 року. Ми раді, що лідируючі позиції та частка ринку Ризького аеропорту в країнах Балтії зміцнюються, і ця тенденція продовжено в липні", – сказала Лайла Одіня, голова правління.

Частка транзитних і трансферних пасажирів у липні зросла до 26% в результаті масштабної літньої програми польотів, а загальний пасажиропотік досяг 84%. Загалом за місяць аеропорт обслужив 5816 пасажирів, вантажів, бізнес-рейсів та інших рейсів. 421 тис. пасажирів або 60% від загальної кількості пасажирів у липні літали національною авіакомпанією airBaltic, а майже 151 тис. або 21% обрали для своїх рейсів ірландську лоукост Ryanair.

З початку року аеропорт прийняв 3,7 млн пасажирів, що становить 42% від загальної кількості пасажирів, обслужених аеропортами країн Балтії, і на 33% більше, ніж за аналогічний період минулого року.а