05.07.23 

ImageКількість пасажирів, яких обслугували в аеропорту Риги за перші шість місяців цього року, досягла трьох мільйонів, що майже на 40 відсотків більше, ніж рік тому.

Оперативні дані про роботу аеропорту показують, що в червні аеропортом Риги скористалися 637 тисяч пасажирів, що на 17% більше, ніж у червні минулого року.

Через широкий спектр напрямків, доступних мандрівникам з Риги, відсоток трансферних і транзитних пасажирів демонструє стабілізаційні тенденції порівняно з 2022 роком, коли спостерігалося значне зниження через війну в Україні та міжнародні санкції, накладені на Росію та Білорусь. Ригою як пересадковим пунктом скористались 21 відсоток пасажирів протягом перших шести місяців цього року (у 2022 році – 17 %), але в червні відсоток цих пасажирів досяг 23 % (минулого року – 16 %).

Заповнюваність пасажирських літаків у січні–червні становила 72 відсотки (у 2022 році – 64 %), а в червні – 79 %. Найпопулярнішими напрямками серед мандрівників у червні були Іспанія, Кіпр і Мальта, а також Ірландія та Ізраїль. Авіакомпанії з найвищим коефіцієнтом завантаження – "Трансавіа", "Ryanair" і "WizzAir".

Більше половини або 58% усіх пасажирів літали національною авіакомпанією airBaltic за перші шість місяців цього року, а 16% пасажирів обслуговував ірландський лоукостер Ryanair.

З початку року аеропорт "Рига" обслужив майже 29 тисяч пасажирських, вантажних, рейсів бізнес-авіації та інших рейсів, але в червні кількість обслужених рейсів досягла 5689, або на 13% більше, ніж у червні минулого року.