22.09.23 

ImageРизький аеропорт оголошує обговорення кваліфікаційних вимог до закупівель для будівництва нового терміналу

Продовжуючи роботу над амбітним проектом розвитку нового терміналу аеропорту, Ризький аеропорт цього тижня оголосив обговорення кваліфікаційних вимог до закупівель будівництва із заявниками.

Нова будівля терміналу Ризького аеропорту з сучасним залом реєстрації пасажирів, зоною безпеки та прикордонного контролю, магазинами та кафе, приміщенням для обробки багажу; нові під’їзні дороги для приватного та громадського транспорту, багатоповерхова автостоянка та сполучення зі станцією Rail Baltica разом утворюють 6 етап розвитку аеропорту, загальний обсяг будівництва якого становитиме понад 45 000 м2, але інвестиції оцінюються в 167 млн євро.

"Це справді амбітний проект для майбутнього аеропорту зі значними інвестиціями, які необхідні для того, щоб Ризький аеропорт перетворився на повітряний хаб Північної Європи. Ми заохочуємо будівельну галузь уже зараз, до оголошення про будівництво. тендеру, взяти участь в обговоренні, щоб розробити якомога повнішу та якіснішу документацію цієї важливої закупівлі та ознайомитися з можливостями потенційних заявників", - говорить Лайла Одина, голова правління Ризького аеропорту.

Документи для обговорення кваліфікаційних вимог до претендентів на закупівлі будівництва доступні на веб-сайті Бюро моніторингу закупівель Латвії. Зацікавлені постачальники можуть подати свої зауваження щодо визначених кваліфікаційних вимог та опису предмета закупівлі, надіславши їх протягом десяти робочих днів – до 3 жовтня (включно) на електронну адресу Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script

Після збору пропозицій на початку жовтня буде оголошено кваліфікацію претендентів, після чого розпочнеться 2 етап закупівлі будівництва – подання пропозицій. Наразі очікується, що контракт на будівництво може бути укладено наприкінці літа 2024 року, коли також мають розпочатися будівельні роботи. Будівництво проходитиме в кілька послідовних етапів, щоб забезпечити безперебійність роботи аеропорту.

Відео візуалізація нового терміналу Ризького аеропорту доступна тут.