03.11.22 

ImageПроект розвитку Ризького аеропорту – RIX Airport City був представлений цього тижня на провідній у світі інвестиційній конференції з розвитку аеропортів Global Airport Development World в Амстердамі. 

"З’являються та посилюються нові вимоги в інвестиційному середовищі, пов’язані з основними факторами стійкості. Залучення фінансування для масштабних проектів вимагає нового розуміння відповідального циклічного підходу до використання ресурсів, сталого планування, стійких та відновлюваних матеріалів у будівництві. З огляду на те, що ми знаходимося на початку розвитку RIX Airport City, у нас є можливість з самого початку базувати його на принципах стійкості", – сказала на форумі Лайла Одіня, голова правління Ризького аеропорту. 

Оголосивши міжнародний конкурентний діалог для залучення інвесторів і забудовників, Ризький аеропорт розпочав реалізацію стратегічно важливого проекту RIX Airport City з метою створення передового аеропортового міста майбутнього протягом десяти років. Разом із розширеним пасажирським терміналом та високошвидкісним залізничним сполученням Rail Baltica це забезпечить не лише традиційні авіаційні послуги, а й створить середовище для розвитку різних видів бізнесу, запропонує варіанти мультимодального транспорту та сприятиме населенню та економіка регіону в цілому. Контракт з переможцем тендеру планується підписати до кінця 2023 року; прогнозний обсяг інвестицій у розвиток RIX Airport City – до 300 млн євро. 

"Для нас велика честь бути повноправними учасниками та запрошеними доповідачами глобального форуму з фінансування розвитку аеропортів, де зустрічаються оператори аеропортів, банки, інвестиційні фонди, представники уряду, приватні та державні партнерські компанії, експерти авіаринку та бізнес-стратеги. Наша присутність така подія чітко вказує на потенціал зростання Ризького аеропорту в північноєвропейському регіоні", - розповідає про участь у форумі GAD World Лайла Одіня, голова правління Ризького аеропорту. 

Цьогорічна програма форуму приділяє особливу увагу аспектам стійкості, яка стає важливим аргументом у залученні інвестицій, а також стійкості авіабізнесу в умовах криз, диверсифікації доходів аеропортів, а також скороченню вуглецевих викидів. викиди. Ці теми обговорюються в рамках форуму як у панельних дискусіях, так і в індивідуальних бесідах представників аеропорту та інвесторів.