09.02.23 

ImageУ січні поточного року Ризький аеропорт обслужив 414,6 тис. пасажирів, а кількість прямих пасажирів досягла 333 тис., що лише на 3,9% нижче показника допандемічного періоду.

 «Початок цього року був успішним для Ризького аеропорту, незважаючи на те, що перші два місяці року зазвичай є найспокійнішим сезоном для аеропортів. Показники зайнятості місць на рейсах до Риги та з Риги високі, в середньому близько 70%, але на деяких рейсах до теплих напрямків ці показники наближаються до 100%.

 Прогнози перевізників щодо найближчих місяців є стабільними і дозволяють нам дивитися на подальше відновлення», – говорить Лайла Одіня, голова правління Ризького аеропорту.

 У січні в аеропорту виконано 4 355 рейсів, з них 3 953 пасажирські. Незважаючи на те, що порівняно з кількістю обслугованих літаків у січні 2019 року цей показник у січні знизився на третину, кількість місць, пропонованих пасажирам на прямих рейсах, лише на 13% менше, ніж у 2019 році, при цьому авіакомпанії використовують більшу місткість. літаків для рейсів з та до Риги. 

З усіх пасажирів, перевезених у січні, 51 % літали національним перевізником airBaltic, але майже 32 % – ірландською бюджетною авіакомпанією Ryanair, яка завдяки літакам, що базуються в Ризькому аеропорту, може запропонувати привабливу авіакомпанію. вибір напрямків за цінами, доступними широкому колу мандрівників. Частка прямих і транзитних пасажирів також залишається стабільною: п'ята частина пасажирів використовує аеропорт Риги як місце пересадки.