07.03.23 

ImageПопередні дані про роботу аеропорту показують, що за перші два місяці цього року майже 800 тисяч пасажирів скористалися аеропортом Риги для своїх подорожей.

У лютому кількість пасажирів аеропорту трохи перевищила 385 тисяч, що на 11% менше, ніж у найкращий рік аеропорту за пасажиропотоком – лютий 2019 року.

Кількість прямих пасажирів як у лютому, так і в перших двох місяцях року разом майже повернулася до рівня до пандемії, лише на 4% відстаючи від відповідного періоду 2019 року.

Одна п'ята частина або 77,6 тис. пасажирів використовували аеропорт Риги в лютому як стикувальний аеропорт до подальших напрямків, при цьому кількість транзитних пасажирів відстає від показника 2019 року приблизно на третину через геополітичні причини.

Майже 198 тис. пасажирів, або трохи більше половини, у лютому перевезла національна авіакомпанія airBaltic, за нею йде ірландський лоукостер Ryanair із 117 тис. пасажирів. Ірландія, Іспанія, Об'єднані Арабські Емірати та Мальта продовжують домінувати в списку найпопулярніших напрямків.

У лютому в аеропорту Риги злетіли і приземлилися 3783 повітряних судна, з них 3438 пасажирських рейсів.