23.03.23 

ImageУ Ризькому аеропорту 26 березня буде запущено літній сезон польотів з 11 новими напрямками

Літній сезон польотів, який розпочнеться в неділю, 26 березня, буде запущено в Ризькому аеропорту з 11 новими напрямками, що значно розширить діапазон сполучень з Риги, включаючи два нових напрямки – Ганновер у Німеччині та Гданськ у Польщі. Пасажири матимуть можливість подорожувати за 100 прямими напрямками з Риги.

"Очікується, що цього літнього сезону Рига запропонує широкі можливості подорожей для латвійських і балтійських мандрівників і привабливі сполучення для пасажирів, які оберуть Ризький аеропорт як пункт пересадки для своїх подальших рейсів. Завдяки багатьом туристичним напрямкам кількість прямих пасажирів в аеропорту Риги наблизилася до рівня до пандемії, тоді як кількість транзитних пасажирів збільшиться завдяки новим маршрутам airBaltic, таким як Стамбул, Баку, Єреван та інші", – каже Лайла Одіня, Голова правління аеропорту. "З початком нового сезону ми також пропонуємо пасажирам нові пропозиції, зокрема безпрецедентні пропозиції від магазинів і кафе. Тому дуже приємно отримати міжнародне визнання та розпочати новий сезон як третій найкращий аеропорт у Східній Європі в останньому рейтингу аеропортів престижного рейтингового агентства авіаційної галузі Skytrax, який базується на результатах голосування клієнтів", – каже начальник аеропорту.

Цього літа латвійський національний перевізник airBaltic розширить спектр своїх послуг десятьма новими маршрутами та збільшить кількість рейсів на існуючих маршрутах для літнього відпочинку та короткострокових перерв. З 15 квітня airBaltic літатиме двічі на тиждень за маршрутом Рига–Ганновер–Рига – німецьке місто, з яким Рига досі не мала прямого авіасполучення. Новий розклад також включатиме рейси до Порту та Більбао двічі на тиждень з травня та чотириразові рейси до Стамбула з початку квітня. У травні також будуть запущені регулярні рейси в Бухарест, Бургас, Белград, Тіват, Єреван і Баку.

28 березня ірландська бюджетна авіакомпанія Ryanair розпочне рейси з Риги до північного польського міста Гданська, з яким раніше не було прямого авіасполучення. Рейси за цим маршрутом здійснюються тричі на тиждень.

Грецька авіакомпанія Aegean повернеться до лінійки авіакомпаній Риги в майбутньому літньому сезоні як регулярний перевізник з рейсами за маршрутом Рига–Афіни двічі на тиждень, починаючи з 19 травня.

Таким чином, в літньому сезоні 2023 року в аеропорту Риги працюватимуть 15 перевізників. Планується, що в перший повний тиждень літнього розкладу кількість пасажирських рейсів збільшиться більш ніж на 10% в порівнянні з кінцем сезону. зимовий сезон і перевищить 1000 пасажирських рейсів на тиждень.

Ризький аеропорт ретельно готується до літнього сезону та збільшення пасажиропотоку. Триває набір на близько 40 вакансій; оновлено систему обробки багажу, що посилить авіаційну безпеку та збільшить пропускну здатність аеропорту щодо сортування багажу. Для зручності пасажирів аеропорт має 18 закладів громадського харчування в зоні вильоту, 26 автоматів з продажу закусок і гарячих напоїв і 9 магазинів безмитної торгівлі. У березні в терміналі був відкритий новий магазин краси та здоров’я Apotheka Health & Beauty, а за останні місяці з’явилися також магазин мобільних телефонів і аксесуарів Evelatus і ювелірний магазин Given. А Tickerdaze, улюблений пасажирами, додав до свого меню 70 нових страв із літнім сезоном, розширивши та модернізувавши свою кухню. Сервіс прокату автомобілів Sixt, розташований у залі прильоту E, також розширив свої послуги.

Літній розклад польотів зазвичай набуває чинності з переходом на літній час, який цього року відбувається в ніч з 25 на 26 березня.

Пасажирам, які вилітають 26 березня, слід ретельно планувати час прибуття, оскільки вночі стрілки годинника переводять на годину вперед.