30.03.23 

ImageСьогодні, 30 березня 2023 року, виповнюється 30 років, як LOT Polish Airlines працює в аеропорту Риги та пропонує пасажирам регулярне сполучення зі столицею Польщі Варшавою.

LOT здійснив перший прямий рейс з Ризького аеропорту до Варшави 30 березня 1993 року, а цього літа перевізник планує виконувати 14 рейсів на тиждень.

За 30 років співпраці LOT безперервно з’єднує Латвію з Польщею, а зі свого базового аеропорту у Варшаві – з усім світом. "Ми раді, що в літній сезон ювілейного року LOT збільшить кількість місць на маршруті Рига–Варшава – це свідчить про зростаючий інтерес пасажирів і високу якість обслуговування рейсів LOT", – каже Лайла Одіня, голова правління. правління Ризького аеропорту.

Маршрутна мережа авіакомпанії охоплює понад 100 напрямків, щороку вона перевозить близько дев’яти мільйонів пасажирів. LOT наразі є однією з найстаріших діючих авіакомпаній у світі – авіакомпанія здійснила свій перший пасажирський рейс у 1929 році. Співпраця з Латвією для LOT Polish Airlines також є набагато довшою, оскільки авіакомпанія розпочала свої перші регулярні рейси за маршрутом Варшава–Вільнюс –Рига–Таллінн (тоді Ревель) –Варшава ще в серпні 1932 року сучасним на той час літаком "Фоккер", який мав вісім пасажирських місць, і виконував ці рейси тричі на тиждень до 1 вересня 1939 року. Тоді рейси до Риги відбувалися до аеропорту Спілве.