06.04.23 

ImageУ січні-березні поточного року Ризький аеропорт обслужив 1,3 млн пасажирів і 12,7 тис. рейсів

У січні-березні поточного року Ризький аеропорт обслужив 1,3 млн пасажирів і 12,7 тис. рейсів, при цьому показники відновлення після пандемії досягли такого ж рівня, як в середньому в європейських аеропортах, де кількість обслужених пасажирів на початок року все ще залишається. Відставання від часу до пандемії на 12 відсотків.

Оперативні дані про показники діяльності аеропорту Рига показують, що в березні 461 тисяча пасажирів скористалися аеропортом Риги, з яких п'ята частина, або 19 %, використовували Ригу як трансферний аеропорт для своїх подальших рейсів. Трохи більше половини або 54% пасажирів полетіли національною авіакомпанією airBaltic, а 28% – ірландським лоукостером Ryanair.

У березні виконано 4 555 рейсів, з них 4 105 пасажирських, 162 вантажних та 288 інших рейсів.

Як повідомила на початку квітня європейська організація Міжнародної ради аеропортів ACI Europe, лише двом п'ятим європейських аеропортів наразі вдалося повернутися до допандемічного рівня кількості пасажирів або перевищити його. В основному це аеропорти типових курортних регіонів, таких як Португалія, Кіпр і Мальта. Водночас аеропорти Словенії, Словаччини, Німеччини, Чехії та Швеції все ще обслуговують майже вдвічі або на третину менше пасажирів, ніж до пандемії, головним чином через сукупність факторів – як війну в Україні, так і скорочення або відправлення маршрутів недорогих авіакомпаній та ін.